Er zijn geen resultaten gevonden voor jouw zoekopdracht.
Inhoud
U bent succesvol uitgelogd.
Laten we infecties tegengaan
Een ziekenhuisopname kan iedereen overkomen, of het nu gaat om een botbreuk, een hartafwijking, nierstenen of een andere reden. Hoewel je vertrouwt op de zorg die professionals je bieden, speel je zelf ook een belangrijke rol in dit proces. Niemand wil een infectie oplopen in het ziekenhuis, maar het risico bestaat wel.
Wereldwijd kan tot 10% van de patiënten een zorginfectie oplopen.[1]
Word je binnenkort geopereerd? Het hele ziekenhuisteam doet er elke dag alles aan om infecties te voorkomen. Maar jij als patiënt, samen met jouw naasten, kunt een grote bijdrage leveren aan het voorkomen van infecties na jouw operatie.
Bij ziekenhuisinfecties kunnen verschillende micro-organismen betrokken zijn, waaronder bacteriën, virussen, schimmels en zelfs multidrug-resistente organismen (MDRO's). Het voorkomen van infecties tijdens een ziekenhuisopname is cruciaal voor alle betrokken partijen. Je kunt actief bijdragen om ziekenhuisinfecties te verminderen en voorkomen.
Hoe? Door preventieve maatregelen te nemen en je voor te bereiden op je ziekenhuisopname met een zorgvuldig uitgevoerde antibacteriële lichaamsreiniging. Je moet dit zelfs doen als er een ambulante operatie of een opname van één dag gepland staat - in jouw eigen belang, in het belang van alle andere ziekenhuispatiënten en het verplegend personeel.
Schone huid. Beschermde gezondheid. Help mee om ziekenhuisinfecties te verminderen.
Bacteriële kolonisatie op het lichaam van gezonde mensen is heel normaal, fysiologisch en zelfs gunstig, bijvoorbeeld voor de beschermende laag van de huid. Maar er zijn situaties en omstandigheden waarin deze micro-organismen complicaties kunnen veroorzaken, vooral tijdens een ziekenhuisopname.
Bij mensen met een verzwakt immuunsysteem bijvoorbeeld, kunnen zulke normaal onschadelijke bacteriën of ziekteverwekkers ernstige infecties of ernstigere ziekten veroorzaken. Dit kan leiden tot ernstige complicaties en vertraagd herstel of genezing. Daarnaast is de overdracht van multidrug-resistente organismen (MDRO's) van de huid naar wonden of het bloed tijdens chirurgie een groot risico.
Omdat kolonisatie met MDRO's een relevante risicofactor vormt voor de individuele patiënt en andere gehospitaliseerde patiënten, is een huidige aanpak in veel ziekenhuizen om patiënten te screenen op MDRO's, vooral voorafgaand aan operaties. Als patiënten multidrug-resistente pathogenen blijken te hebben, moeten ze in de meeste gevallen onmiddellijk geïsoleerd of naar huis gestuurd worden en wordt de operatie of andere behandeling uitgesteld.
Neem preventieve maatregelen en bereid je voor op je ziekenhuisopname met een zorgvuldig uitgevoerde antibacteriële lichaamsreiniging om je huid, haar, mond en neus te dekoloniseren en zo het risico te verkleinen dat je behandeling in het ziekenhuis wordt uitgesteld vanwege microbacteriën op je huid.
Prontoderm® is geïndiceerd om thuis zorgvuldig het hele lichaam te wassen. We raden aan om vier dagen voor jouw ziekenhuisopname te beginnen en de vijfde en laatste wasbeurt van de dekolonisatiecyclus uit te voeren op de dag van de operatie[2] of volgens de aanbevelingen van jouw arts.
Download hierMaak jouw online ervaring eenvoudiger, comfortabeler en veiliger met een persoonlijk account.