Er zijn geen resultaten gevonden voor jouw zoekopdracht.
Inhoud
U bent succesvol uitgelogd.
Hydrocephalus shunt die overdrainage voorkomt
M.blue® is een hydrocephalus shunt die positieafhankelijk werkt. En bestaat uit een instelbare zwaartekrachteenheid en een vaste verschildrukeenheid. De combinatie van deze twee units zorgt voor een automatische aanpassing van de openingsdruk afhankelijk van de lichaamshouding van de patiënt. Het risico van mogelijke complicaties bij overdrainage wordt op deze manier voorkomen, vooral in de rechtopstaande en actieve lichaamshouding.
Bijzonder uitdagende en moeilijke vormen van hydrocephalus vereisen een veel grotere flexibiliteit bij de behandeling. Dit is waar de M.blue plus® voor staat, een combinatie van een instelbare zwaartekrachteenheid en een instelbare verschildrukeenheid (proGAV® 2.0). Voor optimale individuele behandeling van hydrocephalus is de flexibele instelbaarheid van de openingsdruk cruciaal, vanuit dat oogpunt is M.blue® ontwikkelt.
M.blue® is leverbaar met vaste verschildrukeenheden van 0, 5, 10 en 15 cmH2O. De geselecteerde openingsdruk van de verschildrukeenheid is in alle lichaamshoudingen even effectief. Bij het liggen werkt de drukverschileenheid alleen. Zodat de shunt hersenvocht afvoert wanneer de hersendruk toeneemt tijdens slaap- en rustfasen. Een microspiraalveer die een saffierbal in een kogelzitting drukt, is verantwoordelijk voor de juiste openingsdruk. Als de hersendruk boven de geselecteerde openingsdruk stijgt dan opent de differentiële drukklep en laat drainage toe tot de hersendruk weer is gedaald.
De zwaartekrachteenheid in M.blue® is verstelbaar van 0-40 cmH2O en werkt alleen in de rechtopstaande lichaamshouding. Nu bepaalt de som van beide eenheden zwaartekracht en drukverschil - de totale openingsdruk van M.blue®. Hoe meer de patiënt rechtop staat, hoe hoger de openingsdruk van M.blue®. De aanzienlijk hogere openingsdruk in de actieve fasen van de dag is met name van belang omdat hydrostatische en hydrodynamische verschijnselen in het shuntsysteem optreden in de rechtopstaande lichaamshouding en anders het risico op overdrainage ontstaat.
De openingsdruk van de zwaartekracht unit wordt bepaald door een combinatie van rotor, staafveer, tantaalgewicht en saffierkogel. Het tantaalgewicht houdt een saffierkogel in de kogelzitting via een hendel, die de klep sluit of opent. Afhankelijk van de lichaamshouding van de patiënt verandert de invloed van een tantaalgewicht op een saffierbal en daarmee de openingsdruk van de klep. De voorspanning van de stangveer die met de hendel is verbonden, kan via een rotor met M.blue plus® instrumenten eenvoudig worden aangepast en kan de gewenste openingsdruk beïnvloeden.
Meer informatie over de aanbevolen drukniveaus is te vinden in de brochure. En de radiografische identificatie is te bekijken in de Miethke app. Beide zijn te downloaden onderaan deze pagina.
M.blue plus® instrumenten bieden eenvoudige stappen voor de arts en maken het aanpassingsproces comfortabel voor patiënten.
In de gratis te downloaden MIETHKE app wordt de werking van de M.Blue® shunt en de positieafhankelijke openingsdrukken heel duidelijk weergegeven. Download de app en bekijk wat er gebeurt met de klepdruk bij de verschillende lichaamsposities.
Maak jouw online ervaring eenvoudiger, comfortabeler en veiliger met een persoonlijk account.